tirsdag 16. oktober 2012

To Walk the Infernal Fields

Jeje, hadde planer for Helga, den tyske gladjenta, men alas, hun kunne ikke grunnet snø i høyden og vårt planlagte raid over Stutaryggen må utsettes til et passende høve. Alternativet da er å krysse ting av listen og samtidig få seg en fin sekstimerstur i heia. Guide for anledningen er han hengslete fyren som hentet vann ved verdens ende i Askeladden og de syv hjelperne. Hans navn er Kveinoz, forhenværende blackmetalkjenner, nå innehaver av Tysværs største samling av Petra og Stryper på kassett. Andre helt sanne fakta om Kveinoz:
- han liker ikke smeltaost og ber derfor alltid om å få pizza uten ost
- i voksen alder bestemte han seg for at han skulle begynne å like opera
- han bruker 28-39 i jeans og har fortsatt høyvannsbukser
- han synes Størmer Steira er finest av langrennsjentene (aaah, det var fint, hun trenger jo noen til å holde håret hennes mens hun kaster opp frokosten, bedre enn Bjørgen uansett)
- ingen kjenner heia så godt som ham


Enighet om at Ablaze in the Northern Sky er det beste Darkthrone albumet, men deretter strides de lærde. Kveinoz mener Soulside Journey er bedre enn Circle the Wagons, her tar han selvfølgelig feil. Jeg spiser opp hele platen med Firkløver alene så lærer han til neste gang. Ellers enighet om at kun To Walk the Infernal Fileds er magisk, men også det eneste som duger på Under a Funeral Moon (her vet jeg albinon' fra Lesja er uenig). Har tidligere skrytt på meg Darkthrone komplett, men ser at Ravishing Grimness mangler i hylla (not anymore). Her har vi Frafjordhatten:


Det blåser iskald kuling på toppen, spiser lunsj i ly av varden og tar morsomste ruta ned forbi Litle Hatten, Fylgjeskardet over en fin gresseng og ned til Flætjørn. Så bratt opp en skråning mens vi diskuterer Tønes' meritter og hvor fortjent det endelig er at verden får opp øynene for den geniale mannen fra Haua. Over en ny nydelig liten eng og opp Dybingknuden. Herfra og ned vil jeg ta Nedre Breidalen til Breidaltjørna, men den lommekjente rister på hodet og tar luftlinje dinglende fra skrent til skrent utfor brattlia 200 høydemeter ned til Dybingen. Herfra åpner han i lett trav ned mot Frafjord mens Ralph Wiggum halser etter "My legs don't know how to be as long as yours". Innsatsen premieres med pizza (uten ost for Kveinoz) og en liten æresrunde på Cardinal.


4 kommentarer:

Erlend sa...

Ytterst - YTTERST - bra oppsummering av dagen Stanley. En oppklaring: Maiden ruler fremdeles over Petra. Ellers tror jeg alle fakta ligger på bordet.

Stanley sa...

Kristenrock er som for tidlig sædavgang, det kan skje alle.

Mener å huske at Migens kjørte rundt med dc Talk på anlegget i hin hårde dager.

Noterer meg ellers at du ikke sammenligner Maiden og Stryper. Du holder en knapp på Stryper der, hm?

Greven sa...

Usikker på hva albinoer fra nord for vannskillet mener, men grevskapet fra Vågå er i hvert fall unisont enige om Under a Funeral Moon som Darkthrones fineste black metal-øyeblikk. Å mene at Soulside Journey er bedre enn Circle the Wagons er, tja, interessant.

Stanley sa...

Hva?! Darkthrones fineste BM plate er Ablaze. "Å hevde noe annet ville vært helt historieløst" for å sitere norsk kulturlivs mest pompøse singletentusiast. Under a Funeral Moon og Transilvania Hunger er ikke i nærheten engang.

Enslaved - Riitiir er superb, bare synd jeg skal på SSK fest og drikke meg ape når de kommer til Folken.