søndag 4. mai 2008

Patrick Swayze!


Jeg har ikke noe annet forhold til 1. mai enn at jeg håper det er en dag der en indisk verftsarbeider får muligheten til å ta med seg familien på tur, kanskje drar de til en plass med > 200 µg/m3 bakkenært ozon og slapper av mens de vifter med tærne og har en fin dag sammen. Dagens symbolverdi har mer eller mindre forvitret i takt med Ola og Karis higen etter større TV, kortere nyhetssendinger og billigere bensin. Solidaritet har blitt et fjasete konsept forbundet med sosialt stigmata (takk, Dag Solstad). Ironisk nok ser keffiyeh ut til å være ett av vårens de rigueur. En gang i tiden var dette årets viktigste dag i små industrisamfunn som Sauda, Årdal og Odda. Sist gang noen forsøkte å arrangere 1. mai med tog og appell i den gamle Ap-kommunen Odda streiket kommunens eneste korps grunnet manglende øvingslokaler. Komitéen måtte derfor ty til Internasjonalen fra CD, uheldigvis streiket også CD spilleren, og da Hardanger Folkeblads utsendte fotograf skulle ta bilde av det farselasaktige opptrinnet ble sekretæren i arrangementskomitéen så forarget at han slo ned fotografen. Alt dette til stor glede for 13 begeistrede fremmøtte.

1 mai er både vår- og fridag, arbeidere i alle land, ut med seg!

Tre fantastiske dager med base på Patchellhytta. Turens må-ha! var Slogen, kom opp med kveldssola og fikk nydelig utsikt i alle retninger. Ett av nasjonens aller vakreste fjell og fra toppen ser man rett ned i Hjørundfjorden. Slartibartfast vant som kjent en pris for designet av Norge og da spesielt fjordene. Det skjønner jeg godt. Nedkjøringen på hard snø, rompe på toppen, bedre ned mot bunnen.









Ikke samme fine været fredag, etterhvert blir man lei av å sitte inne og høre på regnet eller de sporadiske skredene som går lenger nede i dalen. Rastløsheten tar over og man traverserer opp på Lille Brekketind. Noe knotete langs en luftig egg på slutten. Flott slushkjøring ned igjen.





Lørdag fra Norangsdalen opp til Blæja. Flott topp, men fytti fytti fytti for en fantastisk nedkjøring! I skinnende sol susende over 1000 høydemeter på deilig myk snø ned til bilen igjen.







Good times! Jubalong og allsang i bilen hjem.

8 kommentarer:

Anonym sa...

4 av disse bildene henger nå like til venstre for pc-skjermen på kontoret. Hvis jeg ikke hadde problemer med å fokusere på arbeidsoppgavene før har jeg det i alle fall nå ...

Stanley sa...

Utfredstrangen sliter i meg, kan knapt vente til det blir helg igjen. Sender hytteinvitt per mail om ikke lenge.

TimmyC sa...

Skrivekløe Stanley?
Hyggelig at du bryr deg om Indiske arbeidere, selv håper jeg både voksne og barn i India benytter 1. mai til å arbeide 16 timer i steinbruddet slik at vi kan få noe fint å spytte tyggisen og snusklysene våre på.

Migens sa...

Visste ikke de laget tepper i steinbrudd

Stanley sa...

Sultne hender er flittige hender!

Utbruddet skyldes vel mer at innlegget ble skrevet mens Dagsrevyen oppsumerte FRPs årsmøte. Kan ikke annet enn tenke på brukt dopapir når jeg ser Siv Jensen.

Anonym sa...

Så inspirerende å se at det ble marsjert 1.mai tog på alle fjell. På Fonna var toget noget større. Fint med litt arbeidersolidaritet i disse dager. Hvorfor besudle en fin blog? Frøken Jensen bør ikke benevnes ved fullt navn.

Stanley sa...

Sprettball, kan tenke meg at Fonna var fin. Sang dere Internasjonalen? Appell og appelsiner?

Anonym sa...

Internasjonalen ble forsøkt avsunget på Holmaskjer, men ble stadig avbrutt av en gjeng fra Montebello i markautstyr. "Preben, har vi en karaffel til å dekantere vinen med?" Det er vanskelig å synge og knise samtidig. Nok en hersketeknikk fra de øvre klasser.