fredag 11. juli 2008

Mont Ventoux

Bedoin er en liten landsby under det 1912 meter høye Mont Ventoux, fra tid til annen har Tour de France gått gjennom Bedoin og videre klatret de 1610 høydemeterene opp til den nakne toppen. Tilfeldigvis omtales fjellet i dagens utgave av Morgenbladet (11-17 juli) og beskrives av Roland Barthes som "en ond gud, et prøvelsessted for helter, et opphøyet helvete hvor syklisten skal avgjøre hvor virkelig hans frelse er". Dag Otto Lauritzen følger opp med å si at det er veldig fjell, et av Frankrikes hardeste, hvor han har hatt noen fæle stunder. Nu vel. Jeg var i området for å ta et ukeskurs i sennep ved L'Institute Moutarde Prétentieux. Min eksamensinnlevering som var Idun bodsennep med seigmenn og sprøløk didn't cut the mustard så jeg fikk desverre ikke bestått. Rakk derimot å sykle, klatre (og smake) på Châteauneuf-du-Pape, se Mont Blanc fra en side jeg ikke har sett det før, samt ta klisjeaktige bilder av den franske landsbygden. Har også spist ost.









5 kommentarer:

Chassi sa...

Eg óg vil!

Migens sa...

Klarer du å få med deg L'Alp d'Huez når du først er der nede?
Forresten, skal du være med på Lysebotn-Bryne?

TimmyC sa...

Ser ut som om du har det fint der nede Brim, blir noen av dagene litt triste kan du jo kose deg med gladnyheter fra hjemmlandet.

http://www.dagbladet.no/sport/2008/07/15/540902.html

TimmyC sa...

jaja, ikke så greit det der med linker. Så får det være en overraskelse.

Stanley sa...

Rakk ikke Alp d'H som ligger et stykke unna, vi får ta det neste år med Chassi som tolk, sommelier, sennepssjef, lykketroll og reiseleder.

Er nå på Røros for å marineres i Macallan. Aarbakke var planen ja, stiller hele Dark Side?

Får ikke opp linken på wap, ser det er sport, skal Nordlie tilbake til Odd?