mandag 27. februar 2012

Rødvin og hockeypulver

Siste helgen i februar og Tyko fyller 29 for fjerde gang på like mange år. Dette feires som alltid med ski og pølsefest på Tykostølen. Ingen innbrudd og ikke noe problem å grave frem hytta denne gangen. Fortroppen var oppe i god tid og rakk akkurat å sette over blåskjellene før siste pulje ramlet inn. Mellom måltidene overrasket fnaskansvarlig Kenny med nøye utvalgt lørdagsgodt i rikelige mengder. Undertegne kan spare sin begeistring for lakris, men er svak for krokodiller, fersken og bamsemums. Andre har igjen sine favoritter og dette fører til harde forhandlinger på det frie byttemarkedet, like før pølsene kom på bordet var prisen på et lakrishode minst to ting med fruktsmak. Ute blir det stjerneklart, inne sprengfyres det og kombinasjonene "kjærlighet på pinne og gin tonic" og "rødvin og hockeypulver" testes nøye.





Ny dag gryr og Kenny skriver ned sine tips for vordende telemarkkjørere.

Du starte jevnt med balanse i pelvis, skituppane peke i fartsretningen, og når du får opp litt fart og vil svinga te høyre så vris pelvis slik at venstre ski komme framfor den andre. Så hekte du venstreskien fast i snøen slik at høyre ski automatisk skyte frem og innøve. Skispissen ska kjørast godt neri snøen heilt te an stoppe. Øvekroppen har nå godt med fart og helles fremøve, bøyes mot høyre, får hofteknekk, og sette med et hastig rykk håve godt neri snøen. Viktigt at dette skjer så kraftigt at huå fyge minst to meter forbi nedslagskrateret. Nå ska håve knas godt slik at det finne en unaturlig stilling og åpne opp for mest muligt snø neri kragen. Armane knekkes inn onna deg og kroppen vris i et halvstikk. Telemarksvingen e nå ferige. Hiv inn ein snus, nå kose me oss.  

Finfin tur opp til Snønuten. Ny-de-lig nedkjøring etterpå. Vi gleder oss alt til neste år.








2 kommentarer:

Anonym sa...

Så det er sånn utsikten fra Snønuten ser ut?!! Neste år håper jeg at jeg kan bli med igjen!! Fiine bilder og kjekk ungdom!

Anonym sa...

P E R F E K T måte å feire bursdagen på! Alle er herved invitert til ny 29års dag neste år også! :-)