søndag 10. juni 2012

Do I? Yes, have some.



Fikk meg en skikkelig overraskelse da jeg åpnet safari fredag og ser at startsiden min, trinegrung.no har et innlegg med noen jeg kjenner. Why, Pylseprinsen, jeg ante ikke at du var broren til slik en awesome C-kjendis, hvorfor har du ikke sagt noe om dette før?!

Den store overraskelsen er likevel at Aftenbladet har klart å lage en velskrevet positivt vinklet sak på to sider om sykkel og aktive mosjonister. Journalistspirer tenker gjerne at de skal bli den norske Woodward, Hersh eller Hitchens før de møter deskens krav om "vinkel" og klikk-genererende saker. Så i stedetfor å skrive om det positive ved at en mann kommer seg opp av sofaen og setter seg mål som gir ham et mye bedre liv har Aftenbladet brydd seg mer om uenigheter mellom et fåtall bilister og syklister som de så fyrer opp under for å få treff på nettsidene i det hissige debattanter i kommentarfeltet (pluss han mongoen med kåbbåihatt) overgår hverandre i slett folkeskikk og tvilsom grammatikk. "Utstyrhysteriet - så mye koster sykkel/ski" eller "Meid ned av fartsfantom i kondomdress", "Spiste fire Maximgel på én time - måtte kaste sykkelshorts".

Siden vi først har åpnet denne skuffen; hva faen er det som feiler sportsdesken i Verksgata? Det sterkeste sykkelfeltet på norsk jord siden VM 1993 i byens gater under RGP og Aftenbladet henger seg opp i om podiedamer er kjønnsdiskriminerende og at man ikke hadde en spansk tolk på arrangementet? Men Nordsjørittet, det skal man gi bred dekning. Og noe av denne dekningen er virkelig bra og positiv i og med at den gir gode råd og inspirasjon om trening, forberedelser og gjennomføring av noe som for for eksempel Pylseprinsen på et tidspunkt virket som en uoverkommelig oppgave. Det er ikke Nordsjørittets feil at de overskygger nesten alt annet på to hjul. Men når Aftenbladet har en journalist til stede på DNB Cup hvor flere av Norges beste syklister deltar og saken som kommer på trykk neste dag dreier seg om at 13-14 åringene nå skal få kjøre Ungdommens-Nordsjøritt blir man bare oppgitt. Disse 13-14 åringene feier gulvet med all skandinavisk motstand, de har bigger fish to fry og bryr seg i det store og hele fuck-all om Nordsjørittet. Men når Bob Woodward i Aftenbladjakke for en gangs skyld ikke skal dekke en 3. divisjonskamp men dukker opp og spør "Kaeee dåkker glede dåkker vel te å sykla Nordsjørittet?" så svarer 13 åringen "ja, kjekt det". Kanon, denne saken skriver seg selv.

Nordsjørittet er et gjennomført bra arrangement som har ført til at flere enn Pylseprinsen kommer seg opp av sofaen. Opplegget rundt er bare stas og selv når vi i halen på eliten kommer opp Tinghaugbakken klokka fem er det masser med folk der. Jeg skulle bare ønske at noe av denne oppmerksomheten kunne blitt spredd til andre ritt. Ikke bare fra media, men fra andre syklister også. 

Hva så med våre menn? Podieprinsen flyter på rutine og klasker inn enda en pallplass, Eplemostmannen imponerer enormt skjønt ingen er vel lenger overrasket over at han gir ØHR kamp til siste cm. Kanontider på Tuen, Rambo og Pylseprinsen samt godkjent for Stanley og Helmut. Pylseprinsen er ikke den eneste sofagrisen som har fått en ny vår, sjekk ut Angry-G som klasker inn 2:48, meget imponerende av den gamle diskoløven. Alt i alt mange som kjørte bra og hadde en fin opplevelse lørdag. Den opplevelsen er også mulig å få i Spinnsprinten, Mairittet, Landsbyrittet, Østerhusrittet, Garborgriket, Lysebotn - Bryne... 

8 kommentarer:

h1lts sa...

Ser ikkje ut som du hadde det så verst på halen heller.. https://lh3.googleusercontent.com/-ZWfyjQLU-es/T9OUWoqo8QI/AAAAAAAAT7E/Fra7jyVJNL0/s542/IMG_7719_DxO.jpg

Anonym sa...

HTML-tag ramla visst vekk, men regner med du kan din EDB.

Stanley sa...

Å jada, jeg var jo med og lagde hullkortene for NUSSE.

Anonym sa...

Stanley-
Du glemte jo den flotte forsiden på RA forrige uke :

Frastjålet sykkelen mens hun tisset bak en busk

Der tok de i alle fall syklistens parti, det finnes jo lyspunkter innimellom

Lykke til videre med krigen mot journalistene

Anonym sa...

ka va poenget med å trene 15 timer i ukas for å bli nr. 30 i Nordsjørittet?

Stanley sa...

ka va poenget med å trene 15 timer i ukas for å bli nr. 30 i Nordsjørittet?

Kanskje det å trene og ha et bedre liv i seg selv er poenget?

Anonym sa...

Syklet forbi deg ved Mosikken. Fint å se at du ikke har glemt kunsten å gå, men det var vanskelig å kjenne deg igjen til fots. Hvis jeg hadde vært litt kjappere i hodet og ikke hatt så dårlig tid, hadde du blitt overfalt av skummel blondine i skogen og avkrevd en klem. Men ikke føl deg trygg, det kan skje en annen gang.
Lille Sprett

Anonym sa...

Hei!

Leser med stor sykkelglede bloggen din.

Har en kompis i Klassekampen, han vill at jeg skulle skrive om hysteriet rundt utstyr og overdreven trening (?) før Birken, jeg skrev om sykkelglede/galskap - og ble antatt! (Forrige lørdag)

I det hele tatt merkelig at Sportsjounrnalistene er så kunnskapsløse og uinteresserte i sykkelsporten.

Man får ta dem i skole, male dem i stykker med mye watt over lang tid i bratte motbakker.

Journalistene lever av "klikk" på nettsiden og har ikke nese for sykkelkultur, ennå...

Blogen din er sykkelkultur, og det er jeg glad for.

Anders J.