søndag 29. mai 2011

Haugesund - Sauda


Børre i tet, mens Angry-G straks skal få seg asfalteksem

Det er ikke så ille å stå opp i halvsjutida en lørdagsmorgen med striregn og 8 grader når man kan sette seg i bilen med Dr. Love og den italienske smørsangeren Hagelini og flire de påfølgende to timer. Siden alle tre har litt trasig DNA som følge av perifer genetikk fra Boknafjordens nordside skulle det da bare mangle om vi ikke stiller opp når det arrangeres ritt med start i den lille landsbyen Haugesund. Her benyttet Gud helgen til å ta en liten syndflod gjennom byens gater, denne gang for utrydde alle som deltar på realityshow, de som ser på disse programmene og endelig de som lager dem. Man skal ikke forstyrre Gud i hans virke, men når han en sjelden gang tar turen innom Vestlandet kunne jeg ikke dy meg og spurte han forsiktig om han ikke kunne gjøre noe med journalister som skriver mer om innholdsløs underholdning enn viktigere tema som krig og fred og politikk og sånn. Gud smilte lurt i skjegget og sa at selvfølgelig skulle han gjøre det. Og så ga han meg en pose bamsemums og sa at jeg var en av favorittene hans. Det er klart at når hensikten med alt regnet er for en prisverdig god sak så støtter vi opp om tiltaket og klager ikke over 17 mm nedbør. Det var som forventet; søkvått fra første tråkk og periodevis grusomt kaldt. Det krasjes, pungteres, stivner i kalde kropper og ramles av bakerst fra Aksdal til Vikedal. Ikke det verste kjøret opp fra Ropeid og Hogganvik, men til slutt er det noen og tyve mann som kommer over Ås og kan hutre seg de siste kilometer inn mot Sauda til en delt 4. plass bak tre aktive ryttere. Hyggelig med et resultat man kan si seg fornøyd med etter at det har gått sånn passe så langt i år.

Velkommen til Haugesund!


Sauda SK arrangerte et kjempebra sykkelritt med eskorte, godt vakthold og imponerende matbord både ved start og målgang. Mange entusiastiske tilskuere i målområdet og fantastisk servering til kalde kropper før man ble skysset inn i svømmehallen for dusj og badstu. Etterhvert som det kommer kaffe og kake i magene og kroppstemperaturen kommer opp på normalt nivå igjen rekonstrueres dagens begivenheter ivrig og alle har glemt hvor miserable de følte seg bare en time tidligere.




Hemingway nevnes ofte som favorittforfatteren til krampeaktig maskuline menn av typen stasjonsvogn, jakt&fiske, brun saus på alt og ekte menn onanerer etter samleie, men han ække så dum serru. Han har blant annet sagt at det er på sykkelen man lærer landets konturer best ettersom man da må slite seg opp bakkene før man kan sette ut for dem. Det er da man husker dem slik de egentlig er, mens man i en bil kun lar seg imponere av høye fjell og dermed ikke etterhånden kan erindre landskapet slik man kan fra et sykkelsete. Det samme kan nemlig sies om mange sykkelritt også, man får ikke med seg omgivelsene i samme grad når man sitter konsentrert i feltet. Tåka og regnet har også sin del av skylden for at jeg ikke får med meg alt på vei inn fjorden. Det hagler i Sauda når vi sykler løypa i retur søndagmorgen -harden the fuck up- turen er faktisk ganske fin når man kan slappe mer av og se seg om.


3 kommentarer:

Tuen sa...

Ja ja, oppturen på sykkelen blir vel kort etter at transfettet fra junkfooden har tettet seg i årene dine.

Stanley sa...

Ingen fare. Jeg rydder rent i systemet med detoxte og håndmassert brokkoli.

Greven sa...

For Stanley var det vel uansett vær en åpenbaring å endelig delta i ritt på Haugalandet?