søndag 7. oktober 2012

56 / 125 Vinjakula



Stavanger Turistforening har et fortreffelig tiltak ved navn Sjumilsstøvelen bestående av 25 utvalgte turmål i den hjemlige hegn. Hver av disse gir ved besøk en liten knapp, og samler man nok kan man få bronse, sølv og gullknapp. Stanley har alle, men dét er det uforståelig nok ingen diamantknapp for. Disse turmålene var en fin motivasjon for den tiltaksløse, men ettersom alle var nådd for noen år tilbake har det blitt mindre av den oppsøkende virksomhet på jakt etter nye turmål. Ut av hyllen detter STFs lille gule med 125 turer, en rask gjennomgang viser at man har 55 av disse. Resten sier seg selv.

Har vært på fotokurs hos Fotograf Alsvik (he shoots all my nudes) og lært at innstillingen skal stå på P og at man i utfordrende lys finner beste resultat ved å justere inn ISO. Mulig man kan lære slikt med å lese bruksanvisningen til kameraet, men som alle gode menn kaster jeg denne umiddelbart. Ingen skal komme og fortelle en ingeniør hvor skapet skal stå, noen år på Gløs adler frem rennesansemennesket vis naturlige autoritet innen alt fra svakstrøm, samfunnsøkonomi, barnefødsel, trebåter og hva som er god og dårlig smak gjør ham til den eneste verdt lytte til. Dette vet enhver jordmor, håndverker eller tilfeldig uheldig borddame alt om.

ISO 500 for mørkt, ISO 1000 for lyst, ISO 800 perfekt.


Det faller seg derfor naturlig å dele sin visdom når Tyko nå er påtroppende markeds- og aktivitetssjef for STFs storstue på Haukeliseter. Tyko ønsker å gjøre Haukeliseter mer tilgjengelig for allmuen og skape liv og aktivitet året rundt, også på hverdagene. Hyttenazi Stanley vet selvsagt bedre og ser helst at Fri Flyt kidsa med altfor store luer, jakker i skrikende farger og påtatt godt humør fryses ut, slik at nikkersadelen får hytta si tilbake. Bort med onepiece og hettegenser ved middagsbordet; hyttens treretters skal inntas ikledd skjorte og ordentlige benklær. Men tror du Tyko vil høre på fornuft? Nei. Man kan saktens spørre seg om likestillingen har kommet for langt når kvinnelige shippingjurister kan henge drakten i skapet og bruke tre år på å gjøre det de har mest lyst til her i livet; omgås mennesker og drive med friluftsliv. 



Bekken blåser oppover; glemmer alt om bildekomposisjon, gyllent snitt og forholdet mellom motiv og bakgrunn. G-.



"Utsikten fra toppen er vel verdt turen. I klarvær kan du se Nordsjøen i det fjerne, både Boknsnederen og Bjerkreimsenderen viser godt igjen. Det mest imponerende er imidlertid toppene innover i fjellheimen og dalene nedenfor." I take your word for it Mr. KHO.


Ingen kommentarer: