søndag 29. mars 2009

Heroes of the Sesilåmi


Tidlig søndag morgen løper en mann med flakkende blikk mellom rader av busser parkert på en stor plass på Brokke. Han skjeler til venstre, så til høyre, som om han leter etter noe. Kanskje en hund? Eller et lite barn som har gått seg bort? Mannen stanser, anpusten, strekker han hals for å se inn i en klynge mennesker. Hva vil han? Mannen er skiløper. Nervøs spør han "Ke he du smort me? Blått? Bare blått? Multigrade oppå ja, då bler det vel VR45 då?" det siste er ikke et spørsmål, snarere en konklusjon, sagt til seg selv. Så haster mannen videre. Ett kvarter til start.

Sesilåmi er 52 kilometer opp en lang bakke, siden litt opp og ned, deretter nedover. Imponerende mange mennesker stiller til start, og de som kanskje ikke er så spreke i legemet er jaggu spreke i sinn der de legger avgårde over fjellet i grålysningen. Mange kjente navn på startlisten, kanoner som Migens, Kapteinen, Doktoren, Stanley og Chassi, for å nevne noen. Løpet åpnet med den kjente åpne-hardt-og-øke-underveis taktikken, dette medførte åndenød og øresus relativt tidlig, alle mann likevel i mål på mer enn respektable tider, i EM (Expreso Mesterskapet) ble det en knepen seier til Kapteinen, etterfulgt av Migens, før Stanley og tilslutt Doktoren kom noen minutter etter. Chassi kom også ganske høyt opp på listene i Trimklassen (den er alfabetisk og personer med etternavn på "E" gjør det naturligvis sterkt).

Hotellrommet kvelden før start: rotekopp til venstre, ordensmenneske til høyre.


Migens
Migens
Aner ikke hvem dette er, men den neongule drakten og sikkerhetsnålene i brystvortene kiler i magen min.

Lang rekke med sprekinger, bak bakkene venter havresuppe og solskinn.


5 kommentarer:

Chassi sa...

Alfabetisk du liksom!

Migens sa...

føler meg overraskene pigg i dag, men jeg har fått gnagsår under armene. gidd.
Neste års sesi blir med singlet. For det blir selvfølglig deltakelse neste år?

Stanley sa...

Ditto pigg. Men gnagsår under armene? WFT? Sikker på at det ikke er brennmerker etter spraydeoen Axe Fire - don't use it if you don't mean it? Klart det blir deltagelse neste år!

Migens sa...

Ja, smøre seg inn med deo før man skal gå 5,2 mil på ski rett under maxpuls er nok en høydare.
Slagordet til Axe er don't use it

Stanley sa...

Jeg smurte inn hele kroppen med chamoiscreme og vaselin før løpet, dette hindret gnagsår og ga meg bedre glid. Om bare skiene kunne hatt den samme glien.